FVB Kennisnetwerk Vaktherapie Oncologie maakt doorstart

09 april 2020

Het FVB Kennisnetwerk Vaktherapie Oncologie bestaat uit vaktherapeuten van diverse disciplines die zich inzetten om vaktherapie breder in te zetten in de oncologische zorg. Onlangs heeft er een bestuurswissel plaatsgevonden binnen het kennisnetwerk waardoor het een doorstart kan maken. Het bestaat momenteel uit een werkgroep van drie actieve leden en een actief netwerk van vaktherapeuten werkzaam in de oncologische zorg of met affiniteit met deze doelgroep.

Wike de Klerk (beeldend therapeut) heeft de voorzittersrol op zich genomen. Rinske Rompen-Phaff (PMT-er) houdt zich intensief bezig met AYA en Conny Bijlmakers (therapeut en trainer/coach) onderhoudt het contact met studenten die onderzoek doen in de richting van de oncologie. Met elkaar willen zij ervoor zorgen dat vaktherapie een zichtbaar waardevolle rol kan vervullen in het omgaan met kanker en in het leven na kanker, naast de reguliere therapieën.

Activiteiten van het FVB Kennisnetwerk Vaktherapie Oncologie in een notendop

Het kennisnetwerk monitort onderzoek door studenten naar vaktherapie in de oncologie, overlegt met het IKNL over opname van vaktherapeuten in de Digitale Verwijsgids Oncologie, stuurt regionale werkveldgroepen aan (in ontwikkeling) en zorgt ervoor dat vaktherapie beter zichtbaar wordt in de zorg, in het bijzonder de oncologie. Je leest er hier meer over. 
 

Lid worden van het FVB Kennisnetwerk Vaktherapie Oncologie?

Ben jij vaktherapeut? Werk je in de oncologie in bijvoorbeeld een ziekenhuis, in een inloophuis of werk je met oncologisch patiënten in je eigen praktijk? Dan kun je lid worden van dit kennisnetwerk. Meld je aan door een mail te sturen naar oncologie@vaktherapie.nl.
 

Contact

Wil je contact opnemen met het netwerk, dan kun je bellen met Wike de Klerk, telefoonnummer (06) 830 83 491 of mailen naar oncologie@vaktherapie.nl.

Dit kennisnetwerk is ook actief op social media. Volg het netwerk op Facebook en op Twitter (@vaktheronco). Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes. De nieuwsbrief krijgt wordt opgefrist, dus hiervoor nog even geduld. Wil je de nieuwsbrief in de toekomst ontvangen? Stuur dan een mail met jouw naam naar oncologie@vaktherapie.nl.

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht