FVB denkt mee met VWS over de toekomst van de zorg

04 februari 2021

Het ministerie van VWS heeft de FVB gevraagd om mee te denken over de toekomst van de zorg. Meer ruimte voor de professional, minder regels en meer geld  voor de zorg zijn onze  kernboodschappen. Dat is verwoord in onze reactie op de Consultatienotitie Zorg voor de Toekomst van het ministerie van VWS.

Het ministerie ziet als probleem dat het verloop bij werknemers in de zorg groot is. De kosten in de zorg lopen steeds meer op maar de kwaliteit blijft hierbij achter. De FVB ziet als belangrijke knelpunten het gebrek aan samenwerking tussen professionals in de zorg, het teveel aan regels en de onderwaardering van Hbo-beroepen.

We bieden ook oplossingen aan. We roepen op om de professionals in de zorg de ruimte geven zodat zij  effectiever aan de slag kunnen voor hun cliënt. Niet de financiering van de zorg staat centraal maar de inhoud van de zorg. Het draait om de beste mogelijke  zorg voor de cliënt, door de juiste professional, in samenspraak en met de gewenste intensiteit. Hbo-professionals kunnen in veel gevallen doelmatiger en goedkoper cliënten van dienst zijn, de juiste zorg op de juiste plek is een belangrijk uitgangspunt in de zorg.

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht