Filmpjes over vaktherapie: filmers gezocht

21 juli 2021

Om de positie van jou als vaktherapeut te versterken, is het belangrijk dat vaktherapie meer bekendheid krijgt. Hierbij kunnen filmpjes over vaktherapie helpen. Na de zomer willen we een aantal vaktherapeuten een training geven in filmen en monteren. Welk cameraperspectief kies je? Hoe zorg je voor goed geluid? En hoe vertel je het verhaal? Deze vaktherapeuten krijgen deze training gratis, samen met een toolkit met onder andere een statief en microfoon om goed uitgerust op pad te kunnen gaan. Als tegenprestatie vragen we dan om de komende tijd een aantal filmpjes over vaktherapie op te leveren in samenspraak met de betreffende beroepsvereniging. Op deze manier krijgen we een mooie serie filmpjes gemaakt door vaktherapeuten zelf die een beeld geven van wat vaktherapie is. Deze filmpjes kan iedereen gebruiken op websites, laten zien tijdens een presentatie en delen via social media. 

We zijn nog op zoek naar vakthereuten van de disciplines drama en PMKT die mee willen doen met deze training. Aanmelden als filmer kan via info@vaktherapie.nl

De training zal een dagdeel per week kosten gedurende zo'n 6 weken. Het grootste deel bestaat uit zelfstudie via een digitale omgeving.De tijd kun je dus zelf indelen. Daarnaast zijn er 2 gezamenlijke (online) bijeenkomsten. Hiervoor plannen we de data in overleg. Ook zul je één sessie hebben met de trainer om te leren monteren, deze afspraak kun je zelf inplannen.

Meewerken
Wil je meewerken aan deze filmpjes, dan kun je je ook aanmelden. De insteek kan zijn dat een cliënt terugkijkt op de therapie en wat dit betekent heeft voor hem, dat jij als onderzoeker meer vertelt vanuit wetenschappelijk perspectief of dat jij als therapeut laat zien (samen met een cliënt of figurant) hoe een behandeling eruit ziet. Aanmelden om mee te werken kan via info@vaktherapie.nl. Wie weet benadert een van de filmers jou wel om mee te werken aan de filmpjes!

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht