02
sep

2-daagse cursus schemagerichte dramatherapie

Evenement
09:00 - 18:00
- Downloaden als iCal

2 Daagse cursus schemagerichte dramatherapie

 

 

Dat schemagerichte therapie en dramatherapie fantastisch hand in hand gaan, is bij velen al langer bekend. Bij elke dramatherapeut die wordt opgeleid in de methodiek van schemagerichte therapie gaat het hart dan ook sneller kloppen. Er zijn namelijk zoveel overeenkomsten tussen ons drama therapeutisch aanbod en de technieken van schemagerichte therapie. Het modusmodel wordt binnen schemagerichte therapie gebruikt om de cliënt inzicht te geven in de innerlijke dynamiek van de verschillende modi. Een modus kun je zien als een snel wisselende gemoedstoestand die allesoverheersend is. Deze modi-rollen kun je als therapeut uitnodigen op het speelvlak zodat de cliënt eigen modi gaat erkennen, herkennen, doorleven en de disfunctionele modi kan doorbreken.

 

In deze 2-daagse cursus leer je de methodiek van schemagerichte therapie op een praktische werkwijze in te zetten, binnen jouw dramatherapie voor volwassenen. Naast de theoretische onderbouwing, krijg je voorbeelden van hoe het modiwerk geïmplementeerd kan worden binnen de therapie, oefen je met mede-cursisten en onderzoek je welke modi op jou van toepassing zijn en wat het effect daarvan is in de therapeutische relatie.

Tevens interessant voor alle disciplines die werkzaam zijn binnen de GGZ en interesse hebben om aan den lijve de experientiële technieken van schematherapie te ervaren.

Om te kunnen deelnemen aan deze cursus is het van belang om een basiscursus Schematherapie gevolgd te hebben of al werkzaam te zijn met de methodiek.

Opbouw Cursus

 

1e dagdeel:   

Kennismaking modusmodel. Theoretische uitleg over schema’s

en modi. Kennismakings-oefeningen waarbij modi erkend en

herkend worden.

 2e dagdeel:   

Aanbod voor cliënten met als doel copingmodi te doorbreken.

 

3e dagdeel:

Aanbod voor cliënten met als doel doorleven van modusmodel.

 4e dagdeel:   

Onderzoek eigen schema’s en modi en het effect hiervan

in de werkrelatie.

 

Zelfstudie:     

Je zult gemiddeld 2 uur per keer bezig zijn met de voorbereiding

van de cursusdag.

 Waar: Omgeving Utrecht

 Kosten:

€ 575,- excl btw

€ 800,- excl btw als de werkgever betaalt

 

Data:

Maandag 2 september en 30 september 2024 van 9:00 – 18:00 uur

Accreditatie: 20 punten (valt onder niet vooraf geaccrediteerde scholing)

 Aanmelden: Meld je aan door je gegevens op te sturen naar jolanda@praktijkklees.nl. Voor verdere informatie kun je naar de website www.praktijkklees.nl of bellen met  06 27 28 11 52

 

Deelnemers over

Jolanda Klees:

 

“ In deze cursus heb ik zelf mogen spelen en leren. Een combinatie die heel goed werkt voor mijn vak als dramatherapeut. De cursus bij Jolanda heb ik als thuiskomen ervaren doordat zij wist aan te sluiten op mijn tempo en in wist te spelen op mijn leerontwikkeling. Dit in een omgeving vol veiligheid en vertrouwen. Van Jolanda ontving ik de handvaten en begeleiding om verder te kunnen groeien in mijn vak.”

September 2021 Irene de Bel

 

“Ik heb Jolanda ervaren als een zeer ervaren en kundige trainer met heel veel kennis over schematherapie. Ze maakt ingewikkelde materie begrijpelijk en zorgt er voor dat je binnen de cursus je snel op je gemakt voelt. Ik heb er van genoten!”

Oktober 2017 Leonoor van der Sloot

 

"Ik vond het fijn de drama-oefeningen weer zelf te ervaren en te merken hoeveel kracht ervan uit gaat.

 Ik heb Jolanda als vakkundig en erg prettig ervaren,

ze is goed thuis in de schematherapie."

oktober 2016 Karin Hilderink

 

“Jolanda heeft tijdens cursusdagen en workshops aandacht voor het individu in de groep. Zij bewaakt de veilige en respectvolle sfeer en sluit aan bij het tempo van de groep. Hierdoor prikkelt zij de nieuwsgierigheid en is er snel ruimte voor stevige methodische diepgang.”

mei 2013 Myra Vojtechovsky

 

Trainer:

Van 2005 tot 2017 ben ik werkzaam geweest als psychodramatherapeut bij Altrecht op de afdeling Brinkveld, een centrum voor volwassenen met persoonlijkheidsstoornissen. In 2017 besloot ik de overstap te maken naar Care to Change, een kleinere GGZ-instelling waarbij er veel aandacht is voor de match tussen cliënt en therapeut met een ruim aanbod aan vaktherapie .

 

Ik maak gebruik van aandachtsgericht werken en ben onder andere opgeleid in de Schemagerichte Therapie van Young. Naast mijn werk als therapeut, geef ik workshops en trainingen over Schemagericht werken binnen Dramatherapie en de GGZ. In 2015 ben ik naast deze werkzaamheden gestart met PraktijkKlees en geef en ontwikkel ik trainingen bij I Love Me.

Inschrijven

Inschrijven voor dit evenement kan via de link in de tekst hierboven.