NVDAT-symposium en workshops

NVDAT-symposium en workshops

 

NVDAT-symposium

26 mei 2019

Op 23 november 2019 zal het volgende symposium van de NVDAT plaatsvinden.

Dit jaar staat in het teken van emotieregulatie. Naast dit thema hebben wij een programma gevormd dat ook toegankelijk en interessant is voor andere disciplines en vaktherapeuten vanuit andere media. 

Het ochtendprogramma bestaat uit een lezing welke gegeven zal worden door Paula Bartholomeus - Weerkamp. Paula is orthopedagoog en ontwikkelaar van de ReAttach® methodiek. Zij is als onderzoeker vanuit Universiteit Maastricht betrokken bij onderzoek naar de

effectiviteit van ReAttach® bij chronische pijn en emotie-regulatie stoornissen. Zij zal tijdens de lezing dieper ingaan op het onderwerp emotieregulatie en de vertaalslag leggen naar ons als danstherapeuten. 

Het middagprogramma zal bestaan uit een workshop welke aangeboden zal worden door Christina Wintels - Fivian. Hierin zal zij dieper ingaan op emotieregulatie binnen danstherapie en beeldende therapie in een ervaringsgerichte vorm.  

Kortom, het beloofd weer een zeer interessante dag te worden!

Hieronder vind je de flyer en het programma of meld je direct aan op de FVB-site

 

Algemene LedenVergadering en Workshops 9 maart 2019

25 april 2019

Afgelopen 9 maart was onze jaarlijkse ALV gevolgd door een workshop van Lina Fuhrmann en Maartje Jaspers over de GMVT. Hoe kunnen we als danstherapeuten hier een bijdrage aan leveren en wat voor meerwaarde heeft het voor ons als danstherapeuten. We hebben de transdiagnostische factoren omgezet naar het lichaam en danstherapie. Lina en Maartje gaan hier komende tijd mee aan de slag om de verworven informatie om te zetten naar materiaal voor de GMVT. De dag werd gemiddeld beoordeeld met een 8,5! Meer informatie over de GMVT vind je hier.

Een review van Roos Boezer en Romy Heitbrink:
Roos Boezer: Afgelopen 9 maart vond de algemene ledenvergadering plaats. Deze ALV stond in het teken van diverse mededelingen, notulen 2018, het jaarverslag, de generieke module vaktherapie, installatie nieuwe bestuursleden en overige punten als doorontwikkeling format werkvormen en vacatures/openstaande taken. De vergadering was interessant, verdiepend en leerzaam. Als lid kreeg je de mogelijkheid om inbreng te geven, er ontstonden onder andere interessante discussies, die het absoluut waard zijn om nogmaals op terug te komen.  Ook namen we afscheid van Rosemarie Samaritter, het bestuur van de NVDAT had een prachtig dansant afscheid vormgegeven. 

Voor ons (Roos Boezer en Romy Heitbrink) was 9 maart de eerste ALV die wij hebben bijgewoond. Als (jonge/startende) danstherapeuten was het erg interessant om bij deze vergadering bij te mogen zijn. De kennis en gedrevenheid van het bestuur en andere leden was motiverend en inspirerend voor ons. Ook heeft het ons gestimuleerd om meer en vaker betrokken te zijn bij de vereniging!

Romy schrijft:
Voor mij was dit mijn eerste ALV en workshop dag als studentlid van de Nvdat. En wat ben ik blij dat ik er geweest ben. De workshop over de generieke module vaktherapie was verhelderend, interessant en zorgde er bij mij voor dat ik aan het aan denken gezet werd. Het feit dat wij, als aanwezigen, de mogelijkheid kregen om zowel in ons hoofd als in ons lijf te kunnen ervaren en delen over hoe wij aankijken tegen de generieke module vaktherapie, maakte me alert en zorgde voor een gevoel van betrokkenheid en samenzijn/samenwerking. Wat vind ik hier nou eigenlijk van? Hoe zie ik het? Hoe zien anderen het? En hoe zou ik het graag zien, met mijn toekomst als danstherapeut in het vizier. Al deze hierboven genoemde zaken kwamen aan bod en door samen te sparren, delen, bewegen en onze krachten te bundelen kan er iets heel moois ontstaan. We've got the power!

 

Werkgroep Bij- en Nascholing

De werkgroep Bij- en Nascholing bestaat uit de portefeuillehouden PR. Communicatie (voorzitter) en een aantal leden die elk hun eigen expertise inzetten binnen deze werkgroep. Zij zorgen dat er regelmatig, zeker 2 keer per jaar, studiedagen en/of symposia plaatsvinden voor leden van de NVDAT. De werkgroep is altijd op zoek naar nieuwe leden die het leuk vinden om mee te helpen met organiseren. Hiervoor kun je contact opnemen met Lianne Versteegen nvdat.pr.communicatie@vaktherapie.nl